Over Juntos

Al jaren hebben wij de wens om een ontmoetingsplek te creëren voor iedereen met een eetprobleem. Waar je niet alleen bent met je gedachten. Waar je je niet hoeft te schamen dat je allerlei gedachten hebt rondom eten en dat je soms rare dingen doet. Een plek waar je begrepen wordt, zodat je erover kan (leren) praten.

Dat je niet alleen bent. Dat je niet alleen je eetprobleem bent. Dat je gewoon even mag zijn en een spelletje met een leeftijdsgenoot kan doen of wat in elkaar kan knutselen.

Voor naasten

Een plek waar je als ouder andere ouders kunt treffen, die je begrijpen. Als je ouder wordt, is je kind eten geven vanaf de geboorte een eerste behoefte. Als je kind dat weigert, het weggooit of er andere dingen mee doet, dan doet dat iets met je gevoel van vader/moeder zijn. Voor andere ouders is het niet voor te stellen hoe zwaar het is om dit met elkaar mee te moeten maken. In onze maatschappij draait het immers vaak om eten bij sociale gelegenheden. Als je je kind ziet vereenzamen omdat het situaties uit de weg gaat vanwege eetproblemen, dan raakt je dat als ouder.

Ook voor broers, zussen, vrienden en andere naasten staat onze deur open. 

Verbinding, kracht, vertrouwen

Juntos betekent samen in het Spaans. Samen met onze bezoekers is deze naam bedacht. Zij geven aan behoefte te hebben aan een fijne plek, een plek om het minder zwaar te maken. De eerste woorden te delen, elkaar verder te helpen. Samen. Met elkaar! Deze plek is er nu. We hebben het met liefde gemaakt en hopen dat jij je hier prettig gaat voelen en met een wat lichter gevoel de deur weer uitstapt. Wij zijn Juntos, samen maken we het een beetje fijner!

Ben je benieuwd welke activiteiten en bijeenkomsten wij organiseren? Neem een kijkje in onze agenda, misschien zit er iets interessants voor je bij!

“Bij Juntos kan ik echt even ontspannen door te praten met anderen”
Fotocompliment 957

Blijf met ons in contact!

Bestand:Instagram icon.png - Wikipedia @inloophuisjuntos

Contact