Nanette

Mijn naam is Nanette, ik ben moeder van twee kinderen, een dochter en een zoon,

Onze dochter heeft anorexia gehad, het was een zeer zware tijd. Anorexia heb je niet alleen, het hele gezin lijdt hieronder. De angst om je kind te verliezen, het gevecht met ‘het monster’ in het hoofd van je kind.  De onzekerheid van niet weten waar het heen gaat. Wordt mijn kind ooit beter? En hoe gaat het dan met haar?

Alle afspraken met artsen en behandelaars….het is zo ontzettend veel maar je doet het: alles om er voor te zorgen dat je kind weer beter wordt.

Wat ik het aller moeilijkste vond, was dat je niet aan de omgeving kunt uitleggen wat er allemaal gebeurt en op je afkomt, hoe veel impact het heeft op heel je leven. Wat anorexia precies is en hoe het werkt in het hoofd van je kind. Daardoor heb ik me vaak eenzaam gevoeld. Delen met lotgenoten, ouders die het ook doormaken, is zo belangrijk en kan zo helpend zijn; je hart luchten zonder uit te moeten leggen wat je kind precies heeft.

Wat fijn dat er nu een inloophuis in Zwolle is waar je ook als ouder naar binnen kan lopen om contact te maken met lotgenoten, vrijuit te praten over wat je bezighoudt, in huiselijke sfeer en laagdrempelig.  Ik gun het niemand om dit mee te maken, maar als je er mee te maken krijgt is het zo fijn om een plek te hebben om heen te kunnen gaan.

Wat een aanwinst voor Zwolle!

Fotocompliment 957

Blijf met ons in contact!

Bestand:Instagram icon.png - Wikipedia @inloophuisjuntos

Contact